dilluns, 2 d’abril del 2012

Mossèn Alcover

Mossèn Alcover neix a Santa Cirga, Manacor, l'any 1862. Des de molt jove, va destacar per la seva brillant capacitat d'escriptura. Els primers anys de la seva vida els va passar en un ambient rural i molt religiós, en el qual més tard va descobrir, per boca dels pagesos, un vocabulari immens i unes formes idiomàtiques que el van fascinar.
Va ser un escriptor molt prolífic que va dedicar part de la seva vida a la llengua catalana i especialment a la recerca lexicogràfica.

Amb l'ajut del seu deixeble Francesc de Borja Moll, va aconseguir publicar el Diccionari català-valencià-balear. L'obra constitueix un dels més grans i útils repertoris lèxics de llengües romàniques. Es tracta d'un diccionari de llengua catalana de caràcter exhaustiu: inclou el lèxic de tots els dialectes catalans, tant de llengua antiga com moderna, i de tots els registres, cultes i col·loquials.

Cal destacar també, el recull Aplec de rondalles mallorquines (amb una gran riquesa lingüística) que l'autor firmava sota el pseudònim de Jordi des Racó.
Les rondalles són contes populars que formen part del patrimoni cultural de les Illes Balears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada